Recâștigă-ți viața după un infarct miocardic

„Să ne amintim de dl. M ce suferise un infarct miocardic, căruia, din fericire, i-a supraviețuit. Era la serviciu, iar colegii au avut prezența de spirit și salvarae a venit deîndată. Relativ tânăr, 54 de ani, însă cu un stil de viață sedentar, fumător și cu un început de diabet nedetectat la medic. Odată externat din spital, era convins că viața lui s-a sfârșit, că este practic un invalid pentru restul zilelor. Or nu este așa! Mai știm că am stabilit cu dl. M un plan în acest sens, el optând pentru plimbări lungi, urcatul treptelor (stătea la etajul 6 și a renunțat la lift), urmând ca apoi să facă și cardio la sală, alternat cu înot și mers pe bicicletă. Desigur că planul inițial l-am modificat pe parcurs, dl. M fiind programat la consultații periodice, care mi-au permis ca alături de el să ajustez acest plan. Iar asta i-a oferit domului M un confort al vieții mai bun și tot timpul adaptat progreselor pe care le făcea.” Dr. Andreea Mitescu – medic cardiolog.

Consultații periodice

Atunci când un pacient care a suferit de curând un infarct miocardic se adresează clinicii noastre, îl evaluăm și stabilim cu el un plan cuprinzând măsuri pentru schimbarea stilului de viață, pentru combaterea factorilor de risc cardiovasculari, oferind îndrumări în legătură cu alimentația sănătoasă și exerciții fizice utile în această perioadă. Urmărim ca pacientul să „se țină” de tratamentul și recomandările pe care le primește și îi ajustăm în funcție de necesități medicația. Vom putea programa consultații periodice în vederea urmăririi recuperării post-infarct.

Tipuri de investigații

În funcție de starea și evoluția pacientului, de tipul de infarct miocardic, de intervenția inițială pentru revascularizare miocardică, de patologie asociată, pentru a documenta evoluția pacientului și a venit în întâmpinarea situațiilor care pot complica această evoluție, medicul cardiolog poate indica și efectua mai multe investigații:

  • Electrocardiograma de repaus;
  • Explorări imagistice – ecocardiografie transtoracică cu tehnici Doppler avansate;
  • Examen Doppler vascular;
  • Monitorizare Holter a tensiunii arteriale pe 24h;
  • Monitorizare Holter a ritmului cardiac pe perioade de până la 7 zile (înregistrări în 3 sau 12 derivații);
  • Test de efort.

Viața după infarctul miocardic poate fi o viață normală, din anumite puncte de vedere, poate chiar mai sănătoasă și mai echilibrată. Pentru aceasta este însă nevoie să fii urmărit de către un medic cardiolog care să te cunoască atât din perspectiva medicală, cât și în ce privește stilul tău de viață.

Iată de ce, dacă ai suferit un infarct miocardic sau cineva apropiat ție a suferit unul, adresează-ni-te cu încredere. Suntem o echipă de medici fiecare având minim 15 ani de experiență în cardiologie, dobândită în cele mai prestigioase spitale de profil cum ar fi Institutul Național Boli Cardiovasculare Prof. CC Iliescu – Fundeni, Spitalul clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Universitar de Urgență București.

Fă chiar acum o programare online sau la telefon: +4031 423 25 98

Să ne vedem sănătoși!

Dna. Dr. Andreea Mitescu este medic primar de medicină de urgență și medic specialist cardiolog
cu peste 20 ani de experiență în secția UPU – SMURD a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

No Fields Found.
Ai nevoie de asistenta?
Apeleaza la consultantii nostri specializati

Ultimele articole...

  In fiecare an, cu prilejul marilor Sarbatori, care se “petrec la masa, in familie si cu prietenii” vedem cam aceleasi stiri la televizor. Cati
Citeste continuarea
Cum reacționăm la simptomul picioarele umflate? „Ne amintim de pacientul tânăr care a sosit cu o durere la un picior. Piciorul era umflat și îl
Citeste continuarea
  Foarte multe persoane din ce în ce mai tinere se luptă cu problema picioarelor umflate, în special în contextul ritmului agitat al vieții actuale.
Citeste continuarea
Cum să eviți infarctul miocardic și alte evenimente cardiovasculare grave Să ne amintim de cazul domnului care „Nu era chiar sănătos” și să
Citeste continuarea