Cum reacționăm la simptomul picioarele umflate?

„Ne amintim de pacientul tânăr care a sosit cu o durere la un picior. Piciorul era umflat și îl durea de aproximativ două săptămâni, însă a tot sperat să îi treacă cu niște analgezice. Timpul îl presa la serviciu, dar după două săptămâni în care senzația de durere nu s-a ameliorat, a hotărât să vadă un medic. A venit la timp pentru a evita trombembolismul pulmonar. Și vă amintesc că încurajez toate persoanele, indiferent de vârstă, să nu ignore picioarele umflate. Un consult la medicul cardiolog, însoțit de o ecografie Doppler pentru vene poate scoate la lumină orice secret periculos ascuns de picioarele umflate.  Este adevărat că extrem de multe persoane au picioarele umflate și că la cele mai multe este vorba despre insuficiența venoasă cronică. Dar inclusiv insuficiența venoasă cornică, netratată și lăsată nesupravegheată, poate produce condiții favorabile pentru formarea cheagurilor de sânge.” – Dr. Cristina Tîrziu – medic primar de medicină internă și specialist cardiolog – Spitalul de Urgență Floreasca – București.

 

Iată de ce, dacă ai senzația de picioare umflate sau dureroase, sau cineva apropiat are aceste simptome contactează-ne cât mai repede.

Fă chiar acum o programare online sau la telefon +4031 433 43 76

Să ne vedem sănătoși!

 

No Fields Found.
Ai nevoie de asistenta?
Apeleaza la consultantii nostri specializati

Ultimele articole...

Cum reacționăm la simptomul picioarele umflate? „Ne amintim de pacientul tânăr care a sosit cu o durere la un picior. Piciorul era umflat și îl
Citeste continuarea
  Foarte multe persoane din ce în ce mai tinere se luptă cu problema picioarelor umflate, în special în contextul ritmului agitat al vieții actuale.
Citeste continuarea
Cum să eviți infarctul miocardic și alte evenimente cardiovasculare grave Să ne amintim de cazul domnului care „Nu era chiar sănătos” și să
Citeste continuarea
Recâștigă-ți viața după un infarct miocardic „Să ne amintim de dl. M ce suferise un infarct miocardic, căruia, din fericire, i-a supraviețuit.
Citeste continuarea