Informatii Medicale
Cardioclinic

 

Bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare pot avea frecvent manifestari reduse in fazele initiale si un simplu consult de specialitate poate duce la diagnosticarea si tratarea acestora.

 

Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala desi nu prezinta nici un simptom, poate produce complicatii serioase. Diagnosticata prin simpla masurare a tensiunii arteriale , si tratata la timp poate salva vieti.

 

Infarctul miocardic acut

Infarctul miocardic acut poate uneori sa se manifeste prin dureri abdominale prelungite simptom specific bolilor digestive. O simpla electrocardiograma poate elucida acest lucru.

 

Cresterea calitatii vietii

Identificarea si tratarea principalilor factori de risc cardiovascular ( fumatul, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, nivelul crescut al grasimilor in singe ) duce la cresterea semnificativa a calitatii vietii si a supravietuirii.

 

Reducerea riscului cardiovascular

O alimentatie bogata in fructe, legume, peste, ulei de masline, reduce semnificativ riscul cardiovascular.

 

Detectarea problemelor circulatorii

Marirea volumului unui membru inferior poate insemna oprirea circulatiei venoase la acel nivel printr-un cheag de singe care se poate observa cu usurinta printr-o ecografie venoasa Doppler.

 

Estimarea gradului de ateroscleroza

Ecografia arterelor carotide permite estimarea orientativa a gradului de ateroscleroza la nivelul intregului organism.

 

Palpitatiile inimii

Palpitatiile inimii, uneori intermitente, pot fi diagnosticate prin monitorizarea ECG timp de 24 de ore, prin montarea unui Holter ECG , fara a va afecta activitatea zilnica.

 

Monitorizarea ECG

O senzatie de ameteala, sau chiar de lesin, poate fi cauzata de ritmul prea lent al inimii si se observa pe aceeasi investigatie.

No Fields Found.
Ai nevoie de asistenta?
Apeleaza la consultantii nostri specializati

Ultimele articole...

  De multe ori auzim ca a facut cineva infarct, cu consecinte severe, “om sanatos, zdravan, inca tanar”, subintelegandu-se ca aparitia acestei boli
Citeste continuarea
  Nu demult, am avut un pacient in clinica ce suferise un infarct miocardic, caruia, din fericire, i-a supravietuit (o sa-l numim dl. M). Era la serviciu,
Citeste continuarea
  In fiecare an, cu prilejul marilor Sarbatori, care se “petrec la masa, in familie si cu prietenii” vedem cam aceleasi stiri la televizor. Cati
Citeste continuarea
Cum reacționăm la simptomul picioarele umflate? „Ne amintim de pacientul tânăr care a sosit cu o durere la un picior. Piciorul era umflat și îl
Citeste continuarea