Sezonul rece poate avea consecinte asupra sanatatii. Pentru majoritatea oamenilor, deszapezirea nu ar trebui sa duca la probleme de sanatate. Cu toate acestea, este important sa stiti felul in care vremea rece poate afecta inima, mai ales daca va stiti deja cu probleme cardiace.

Cum afecteaza vremea rece inima?

Multe persoane nu sunt conditionate sa confrunte stresul fizic al activitatii fizice intense si nu cunosc potentialele pericole de a fi afara in vremea rece. Cei ce practica sporturi de iarna care nu isi iau anumite precautiuni pot suferi hipotermie.

Hipotermia inseamna atunci cand temperatura corpului scade sub 35 de grade Celsius. Apare atunci cand organismul nu poate produce suficienta energie cat sa se incalzeazsca si poate fi fatala. Simptomele sunt: lipsa orientarii temporo-spatiale, confuzie, reactii incetinite, tremurat si stare de somn.

Persoanele cu boala cardiaca ischemica sufera adesea de angina pectorala (durere sau disconfort in piept) cat sunt in vreme rece.

Pe langa temperaturile reci, vanturile, zapada si ploaia pot depriva trupul de caldura. Vantul este in mod deosebit periculos deoarece elimina stratul de aer incalzit din jurul corpului.

Pentru a va mentine incalziti, purtati mai multe straturi de haine.  Acest lucru captureaza aerul intre straturi si formeaza o aura de protectie. De asemenea, acoperiti-va capul si purtati un fular. Caldura se poate pierde si prin cap, iar urechile sunt foarte vulnerabile la degeraturi.

Pentru a va mentine mai in siguranta in timpul deszapezitului sau in timpul iesitului in frig, va prezentam cateva sfaturi practice:

  • Luati pauze frecvent si ascultati-va corpul.
  • Invatatati semnele unui infarct miocardic: sunati la 112 cat de repede puteti daca credeti ca aveti un infarct miocardic. Fiecare minut conteaza!
  • Nu beti bauturi alcoolice imediat inainte sau dupa ce deszapeziti: alcoolul poate creste senzatia de caldura si poate duce la subestimarea efortului la care e supus organismul.
  • Mergeti la un consult cardiologic
  • Cunoasteti metodele de a preveni hipotermia
  • Invatati metode de resuscitare cardiopulmonara
  • Efectuati investigatiile recomandate de medicul dumneavoastra, precum o Ecografie Doppler pentru a evalua cum stati cu circulatia.

Pentru a va programa la consultatii sau investigatii la oricare din medicii CardioClinic, cu experienta de peste 15 ani in cele mai mari spitale din Bucuresti, va rugam sa completati formularul din partea dreapta a acestei pagini sau sa sunati la unul din numerele de telefon de la urmatoarea adresa: Contact CardioClinic.

Va uram multa sanatate!

 

No Fields Found.
Ai nevoie de asistenta?
Apeleaza la consultantii nostri specializati

Ultimele articole...

Cum reacționăm la simptomul picioarele umflate? „Ne amintim de pacientul tânăr care a sosit cu o durere la un picior. Piciorul era umflat și îl
Citeste continuarea
  Foarte multe persoane din ce în ce mai tinere se luptă cu problema picioarelor umflate, în special în contextul ritmului agitat al vieții actuale.
Citeste continuarea
Cum să eviți infarctul miocardic și alte evenimente cardiovasculare grave Să ne amintim de cazul domnului care „Nu era chiar sănătos” și să
Citeste continuarea
Recâștigă-ți viața după un infarct miocardic „Să ne amintim de dl. M ce suferise un infarct miocardic, căruia, din fericire, i-a supraviețuit.
Citeste continuarea