Fibrilatia atriala este o boala in care atriile („camerele” superioare ale inimii) nu se contracta ritmic, ci neregulat si ineficient. Acest fapt permite incetinirea sangelui la nivelul lor, ceea ce duce la formarea de cheaguri. Cheagurile pot pleca in circulatie (embolie), ajungand frecvent la nivel cerebral si cauzand accidente vasculare cerebrale, ce pot duce la paralizie si deces.

Prevenirea emboliei se face prin tratarea cu medicamente anticoagulante. In functie de tipul de anticoagulant administrat, este posibil sa fie necesara monitorizarea lunara a INR-ului, care trebuie sa aiba constant valori intre 2 – 3 pentru a fi considerate eficiente si a preveni accidentele vasculare. Alte tipuri de anticoagulante nu necesita monitorizare INR. Intrebati medicul cardiolog despre acestea daca sunteti in situatia de a avea nevoie de tratament anticoagulant.

De multe ori, fibrilatia atriala poate fi complet asimptomatica, prima manifestare fiind direct cea a accidentului vascular cerebral. Alteori, se poate prezenta sub forma de palpitatii, senzatia de urinare in timpul noptii, agitatie, ameteli, respiratie grea.

Din fericire, diagnosticul este extrem de simplu, punandu-se pe o simpla electrocardiogramă (EKG). In unele cazuri, s-ar putea sa fie necesara efectuarea unei monitorizari EKG pe 24 ore (Holter EKG) pentru a putea fi inregistrat EKG-ul in timpul unui episod de palpitatii.

Daca nu ati facut niciodata un EKG, prezentati simptomele de mai sus sau va stiti cu fibrilatie atriala si vreti sa va ajustati medicatia, va asteptam la CardioClinic! Programarile se pot efectua completand formularul din partea dreapta a acestei pagini sau apeland la unul din numerele de telefon de la urmatoarea adresa: Contact CardioClinic.

Va asteptam cu drag!

No Fields Found.
Ai nevoie de asistenta?
Apeleaza la consultantii nostri specializati

Ultimele articole...

  In fiecare an, cu prilejul marilor Sarbatori, care se “petrec la masa, in familie si cu prietenii” vedem cam aceleasi stiri la televizor. Cati
Citeste continuarea
Cum reacționăm la simptomul picioarele umflate? „Ne amintim de pacientul tânăr care a sosit cu o durere la un picior. Piciorul era umflat și îl
Citeste continuarea
  Foarte multe persoane din ce în ce mai tinere se luptă cu problema picioarelor umflate, în special în contextul ritmului agitat al vieții actuale.
Citeste continuarea
Cum să eviți infarctul miocardic și alte evenimente cardiovasculare grave Să ne amintim de cazul domnului care „Nu era chiar sănătos” și să
Citeste continuarea