Amețeala este un simptom care poate avea o serie de cauze. De multe ori, poate să nu aibă nicio semnificație, de alte ori, însă, poate fi semnul unei afecțiuni cardiovasculare.

Din punct de vedere cardiovascular, amețeala poate semnifica lipsa aportului suficient de sânge la nivelul creierului. Poate apărea în rândul pacienților cu insuficiență cardiacă.

Amețeala în momentul ridicării în picioare reprezintă scăderea bruscă a tensiunii arteriale. Poate fi o consecință a unei boli cardiovasculare în care organismul nu poate regla corespunzător tensiunea, sau poate fi în urma unui tratament antihipertensiv prea agresiv.

Aportul sângelui la nivelul creierului poate fi scăzut și în momentul unor bătăi neregulate ale inimii. Pacienții care afirmă palpitații (senzația de percepere a bătăilor inimii) trebuie să efectueze o electrocardiogramă (EKG), de preferat în momentul episodului de palpitații, sau un Holter EKG (monitorizare EKG pe 24 ore) pentru a crește șansa de a înregistra EKG în timpul palpitațiilor.

Amețelile netratate pot crește riscul episoadelor de pierdere a stării de conștiență (sincopa). Sincopa este o situație gravă care necesită atenție medicală imediată.

Dacă simțiți amețeli, palpitații, sau ați avut vreun episod de pierdere a stării de conștiență, o consultație cardiologică este recomandată. Pentru a vă programa la CardioClinic pentru o consultație sau o investigație la oricare dintre medicii noștri, vă rugăm să completați formularul din partea dreaptă a acestei pagini sau să sunați la unul din numerele de telefon de la următoarea adresă: Contact CardioClinic.

Vă urăm multă sănătate și vă așteptăm cu drag!

No Fields Found.
Ai nevoie de asistenta?
Apeleaza la consultantii nostri specializati

Ultimele articole...

Ecografia este una din cele mai ieftine și disponibile investigații din orice unitate medicală. Este atrăgătoare atât pentru pacienți (pentru că nu
Citeste continuarea
Auzim frecvent despre tensiunea arterială și de ce este important să o menținem în limite normale. De ce este, însă, tensiunea arterială atât de
Citeste continuarea
În pofida valului de descoperiri medicale din ultimul secol, avansul în medicină nu dă semne de încetinire. Iată că în 2018, o nouă specialitate
Citeste continuarea
Unul din cele mai frecvente simptome ale populației moderne, senzația de oboseală poate avea surse extrem de diverse. Daca esti mereu obosit, dar simti ca
Citeste continuarea