Stresul nu este un factor de risc cardiovascular propriu-zis, dar poate contribui nivelului de risc. Totul depinde de felul in care abordati stresul. Unii oameni se adapteaza stresului supunandu-se unor comportamente cu risc, precum fumatul, consumul de alcool, sau mancatul in exces. Toate aceste comportamente cresc riscul cardiovascular.

Cum afecteaza stresul inima in mod direct?

Nu exista dovezi ca stresul ar cauza boli de inima sau infarcte. Cu toate acestea, daca aveti deja boala cardiaca, in momente de anxietate sau de stres, pot aparea simptome precum angina pectorala.

Ce pot face?

Schimbari ale stilului de viata in feluri pozitive va pot ajuta sa abordati stresul in maniere mai santoase. O dieta echilibrata si activitate fizica regulata pot ajuta foarte mult.

Daca va simtit des stresat sau anxios, este foarte important sa stiti cum sa va relaxati.

Unii oameni folosesc activitate fizica, yoga sau alte tehnici de relaxare pentru a-i ajuta. Puteti face o lista de activitati care va ajuta sa va relaxati si sa va programati zilnic sa faceti una din ele.

Puteti invata si tehnici specifice de abordare a stresului. Daca va simtit in mod particular stresat sau anxios, vorbiti cu medicul dumneavoastra pentru a decide cel mai bun mod de actiune.

Pentru toate nevoile sanatatii inimii dumneavoastra, medici cu peste 15 ani de experienta in cele mai mari spitale din Bucuresti va asteapta la CardioClinic! Pentru a va programa, va rugam sa completati formularul de pe aceasta pagina sau sa apelati la unul din numerele de telefon de la urmatoarea adresa: Contact CardioClinic.

Va uram multa sanatate!

No Fields Found.
Ai nevoie de asistenta?
Apeleaza la consultantii nostri specializati

Ultimele articole...

Ecografia este una din cele mai ieftine și disponibile investigații din orice unitate medicală. Este atrăgătoare atât pentru pacienți (pentru că nu
Citeste continuarea
Auzim frecvent despre tensiunea arterială și de ce este important să o menținem în limite normale. De ce este, însă, tensiunea arterială atât de
Citeste continuarea
În pofida valului de descoperiri medicale din ultimul secol, avansul în medicină nu dă semne de încetinire. Iată că în 2018, o nouă specialitate
Citeste continuarea
Unul din cele mai frecvente simptome ale populației moderne, senzația de oboseală poate avea surse extrem de diverse. Daca esti mereu obosit, dar simti ca
Citeste continuarea